Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Από την σύστασή της η ΕΠΙΟΝΗ φιλοδοξεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής  των φροντιστών ατόμων με χρόνια πάθηση ή αναπηρία.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Απολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου ΕΠΙΟΝΗ. Στην συνάντηση εγκρίθηκε ομόφωνα ο Απολογισμός 2018, ο οικονομικός απολογισμός και ο προυπολογισμός 2019.

Το Δ.Σ. του σωματείου ΕΠΙΟΝΗ  συνεισέφερε εθελοντικά το 2018 στην υποβολή /υλοποίηση τριών Ευρωπαϊκών Σχεδίων ανταλλαγής καλών πρακτικών Erasmus+, την ενεργό συμμετοχή  σε ομοσπονδίες από το εσωτερικό ή το εξωτερικό, την αποστολή αιτημάτων σε φορείς της Κεντρικής Διοίκησης, την διοργάνωση επιτυχημένων ημερίδων, την συμμετοχή σε πολιτιστικές παραστάσεις, την συμμετοχή μελών σε θερινή κατασκήνωση του Δήμου Αθηναίων.

Στις 17.12.2018 πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες πριν την ΓΣ του σωματείου: 1) Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού έργου «Care to Entrepreneurship – Nέοι φροντιστές και Kοινωνική Eπιχειρηματικότητα» από τον Θεόφιλο Πουλιόπουλο, Υπεύθυνο έργων/ ερευνητή στο ΚΜΟΠ και Υποψήφιο Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
2) Παρουσίαση προγραμμάτων για φροντιστές από τον φορέα 50+  www.gerolib.gr  – EUROFAMCARE, INTERLINKS, MOOC  κ.α. από την κοινονιολόγι κα Ελίζαμπεθ Μεσθεναίου και 
3) Παρουσίαση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας «i-Care» από την
Ολυμπία Κωνσταντακοπούλου από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ